خبرگزارى ايلنا: دانشگاه پارس تحولى در آموزش معمارى و هنر كشور
خبرگزارى ایلنا: دانشگاه پارس تحولى در آموزش معمارى و هنر کشور
گفتگوی خبرگزاری کار ایران (ایلنا) با پروفسور محمود گلابچی.
در گفتگویی که به تازگی خبرگزاری ایلنا با چهره ماندگار ایران داشته است، به چالش های امروز دانشگاه ها پرداخته و دانشگاه پارس به عنوان راه حلی برای تحول در این امر معرفی شده است. با هم قسمت هایی از این گفتگو را می خوانیم:
- در طول دهههای گذشته آموزش عالی کشور توسعه کمّی پیدا کرد که بنا به ضرورتهایی لازم بود ]...[اما این موضوع آن قدر بدون برنامه بود که با کاهش کیفیت همراه شد به نحوی که دانشگاههای ما با تعداد بسیار زیاد رشتهها و دانشجویان مشغول به کار شدند اما آن کیفیت و استاندارد مطلوب عملا در دانشگاهها به وجود نیامد به همین جهت ما در دهههای اخیر با افت کیفیت در دانشگاهها رو به رو شدیم.
- بخشی از این مشکل ناشی از گسست و فاصلهای است که ما بین محیط دانشگاه و صنعت داریم] ...[که البته برای آن راه حلهای خوبی وجود دارد و امیدواریم در کنار رشد کمی, کیفیت مطلوب را هم حفظ کنیم.
- اصل مهمی دیگرى که اساتید باید به آن توجه کنند به روز بودن یا در مرزهای دانش بودن است. ممکن است برخی اساتید دهها سال یک جزوه یا کتاب را تدریس کنند و همچنان بر آن اصرار داشته باشند این هم بخشی از آن چالشهایی است که در آموزش عالی با آن مواجهیم و با نظارت و ارزیابی قابل جبران است.
- چهره ماندگار ایران در معماری و مهندسی راه و ساختمان با اشاره به پیشنهادات خود برای حل مشکلات آموزشی دانشگاهها گفت: برای این کار بهتر است دانشگاهها را دانشگاههای نسل سوم واقعی تعریف کنیم یعنی دانشگاههایی که کارآفرینند و براساس نیازهای جامعه ایجاد و فعالیت می کنند.
- در دانشگاه معماری و هنر پارس رشتههای متعددی در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد ایجاد کردهایم اما هر کدامشان براساس ضرورت هاى جامعه بوده است. مثلا به این حقیقت دست یافتیم که در کشور در زمینه طراحی طلا و جواهرات تربیت نیروی انسانی ماهر صورت نگرفته است. در حالی که کشور ما به عنوان ششمین کشور جهان در زمینه استفاده از طلا و جواهرات معرفی شده و حدود هجده هزار میلیارد تومان گردش مالی طلا و جواهرات در کشورمان وجود دارد اما هیچ متخصصی در این زمینه در دانشگاهها تربیت نمیشود. به همین جهت ما در دانشگاه پارس برنامه رشته اى با نام طراحی و ساخت طلا و جواهر را در مقاطع کارشناسى و کارشناسى ارشد تدوین کردیم و با تصویب وزارت علوم، تحقیقات و فناورى این رشته را براى اولین بار در کشور در دانشگاه پارس ایجاد کردیم. همچنین ما رشتهای به نام مدیریت ساخته ها ایجاد کردیم که به مدیریت یک پروژه پس از ساخت و بهره بردارى میپردازد.

- احساس کردیم که باید رشته سینما را در کشور توسعه دهیم زیرا با برههای مواجه شدیم که نسل کارگردانان خوب یا فعالیت نمیکنند یا دیگر در میان ما نیستند. از این رو تصمیم گرفتیم با دعوت از هنرمندان برجسته کشور در حوزه کارگردانی و سینما، رشته هایى مانند سینما و تلویزیون و هنرهای دیجیتالی را در دانشگاه پارس ایجاد کنیم همچنین در سال اخیر رشته ادبیات نمایشی و عکاسى را اضافه کردیم.
- ما در دانشگاه معماری و هنر پارس با دانشگاه کمبریج، دانشگاه آلبرتا در کانادا، دانشگاه ساری در انگلستان و دانشگاه آلگارو در پرتغال ارتباطات علمی داریم البته آنها هم میتوانند از هنر و معماری ما نکات زیادی را فرا بگیرند ما نیز در ارتباط علمی که با آنها داریم این علاقه را کاملا میبینیم.
- در دانشگاه پارس هر ساله حدود 30 سخنرانی و همایش برگزار میکنیم. سال گذشته دانشجویان این دانشگاه 24 بازدید از پروژههای بزرگ کشوری داشتند. ارتباط دانشجو با محیط پس از فارغ التحصیلیاش اهمیت بسیاری در بالا رفتن کیفیت آموزشی دارد.
- علیرغم اینکه این رشته ]طراحی و ساخت طلا و جواهر[ تازه ایجاد شده داوطلبان زیادی داشتهایم ضمن اینکه این صنعت به شدت نیازمند افرادی است که در این زمینه تخصص و آگاهی داشته باشند. پیشبینی میکنیم که در کشور ما حداقل دو هزار نفر در این زمینه نیروی تخصصی نیاز هست چون حدود 18 هزار میلیارد تومان در زمینه صنعت طلا و جواهر گردش مالی وجود دارد و حجم عظیمى از طلا در کشورمان در حال استفاده است. این رشتهها حداقل باید 30 سال پیش در آموزش عالی ما ایجاد مى شد.
- یکی از نکاتی که امروز به آن خیلی توجه میکنیم ایجاد یک محیط پرنشاط در دوره تحصیل است. به دلیل وجود بعضى افکار ناامید کننده و روحیات غیرفعال در جامعه ایجاد محیط پرنشاط در دانشگاه ضرورى است. از طرفی فقط آموزش مهم نیست و پرورش هم در کنار آن اهمیت دارد.
- به همین دلیل دانشجویان ما در دانشگاه پارس در بیش از 10 کانون دانشجویی در حوزههای فیلم، موسیقی، قرآن، ادبیات، محیط زیست و... فعالیت میکنند تا توانایی ذهنی آنها صرفا به حوزه علم اختصاص پیدا نکند. محیط آموزش اگر یک محیط پرنشاط و فعال و سرزنده نباشد نمی توانیم یک نیروی توانمند برای حوزههای تخصصی تربیت کنیم.
مشروح این گفتگو را می توانید در خبرگزاری ایلنا و با استفاده از این لینک مشاهده کنید: https://www.ilna.ir/بخش-اجتماعی-5/654386-افت-کیفیت-آموزشی-چالش-امروز-دانشگاه-هاست-انتقاد-از-وجود-گسست-بین-دانشگاه-صنعت-دانشگاه-پارس-تحولی-در-آموزش-معماری-هنر
تاریخ ارسال: 1397/05/20